Livrare gratuita pentru comenzi peste 150 lei |
Tel : 0732 320 887

Produse naturiste romanesti -
Calitate garantata de peste 20 de ani

Solaris  |  SKU: 55743

Ulei nuca presat la rece 250 ml

Pret obisnuit 3202 lei
Livrare rapida direct din depozitul Solaris
Prospetime garantata
Plata 100% sigura prin card sau ramburs

Mod de utilizare

Consultati eticheta produsului pentru informatii detaliate despre mod de utilizare si dozaj.

Livrare si Expediere

  • Livrare gratuita pentru comenzi peste 150 lei
  • Expediere in 1-2 zile lucratoare prin curier rapid
  • Plata Sigur prin Card sau Ramburs la primirea coletului
  • Livram oriunde in Romania

Politica de retur

Returul produselor se poate face in termen de 14 zile de la primirea coletului, conform legislatiei in vigoare.

Descriere
Prin uscarea si apoi presarea la rece a miezului de nuca obtinem un ulei de calitate, plin de nutrienti si cu aroma intensa de nuci. Uleiul de nuca presat la rece contine 86% grasimi nesaturate si este bogat in acid linolenic. Asigura in alimentatie un aport echilibrat de acizi grasi esentiali omega-6 – omega-3, de 4:1. Sustine sanatatea cardiovasculara, fortifica sistemul nervos si imunitar, regenereaza si intareste parul. Uleiul de nuca are proprietati antioxidante puternice. Stimuleaza eliminarea toxinelor din organism si reduce efectele nocive ale radicalilor liberi, prevenind deteriorarea celulelor si incetinind procesul de imbatranire. Adauga savoare salatelor, sosurilor, legumelor coapte, branzeturilor, deserturilor raw-vegane.
Beneficii produs
Aport echilibrat de Omega 6 si Omega 3
Proprietati antioxidante puternice

Ingrediente

Miez de nuca.

 

Valori medii nutritionale 100 ml

● Valoare energetica 3701 kJ / 884 kcal 

● Grasimi 100 g  din care acizi grasi saturati 9,1 g acizi grasi mononesaturati 22,8 g acizi grasi polinesaturati 63,3 g

● Glucide 0 g din care zaharuri 0 g 

● Proteine 0 g 

● Sare 0 g
 

Cum se obtine uleiul de nuci?

Uleiul de nuci este obtinut 100% prin procedee mecanice simple, de presare la rece a miezului de nuca atent si cu multa grija selectionat. Dupa ce nucile sunt decojite, miezul acestora este uscat si apoi presat la rece, fara adaos de aditivi sau conservanti, uleiul obtinut fiind mai apoi decantat, filtrat cu ajutorul unui filtru din bumbac natural si imbuteliat.

Datorita proceselor simple si naturale de obtinere, rezulta un ulei de nuca de calitate, nerafinat, cu o aroma bogata, specifica, care pastreaza cea mai mare parte din nutrientii si compusii valorosi prezenti in nuci.
 

Ce contine uleiul de nuci presat la rece

Uleiul de nuca presat la rece contine doar 9% grasimi saturate (acid palmitic, stearic) si 86% grasimi nesaturate, dintre care:

● acizi grasi mononesaturati (acid oleic/omega-9) - 22,8%;

● acizi grasi polinesaturati (acid linolenic/omega-6 si alfa-linoleic/omega-3) - 63,3%

Este o sursa bogata de lipide polinesaturate (indeosebi acid linolenic) si aduce in alimentatie un raport echilibrat omega 6: omega 3, de 4:1.

Mai regasim in uleiul de nuca vitaminele E, K, B, colina, mineralele existente in nuci (cupru, mangan, fosfor, fier, mangan, magneziu, zinc, seleniu, potasiu), fosfolipide.

Uleiul de nuci are un continut ridicat de antioxidanti si compusi fenolici. Contine acid elagic, ferulic, cumaric, galic, flavonoide si tocoferoli.

 

Beneficii si proprietati

Nucile, dar si uleiul de nuci sustin functionarea optima a creierului si imbunatatesc functiile psihice cum sunt memoria, concentrarea si gandirea, prevenind aparitia declinului cognitiv. In acelasi timp, includerea uleiului de nuca in alimentatie are efect hipocolesterolemiant si cardioprotector, fiind benefica pentru sanatatea inimii.

Uleiul de nuci ajuta la reglarea nivelului glicemiei si la reducerea inflamatiilor din organism, intarind sistemul imunitar si contribuind la prevenirea afectiunilor neurodegenerative, a cancerului samd.

In plus, uleiul de nuca are proprietati antioxidante puternice, benefice inclusiv pentru o piele sanatoasa, tanara si un par viguros.

Descopera in continuare mai multe despre beneficiile uleiului de nuca:

● imbunatateste sanatatea pielii –  conform Healthline, o lingura de ulei de nuca (aprox 15 g) asigura necesarul zilnic de acizi grasi omega 3, sub forma acidului alfa linolenic (ALA). in organism, acidul alfa-linolenic (ALA) este convertit in acid eicosapentaenoic (EPA) si docosahexaenoic (DHA), doi acizi grasi omega-3 care ajuta la formarea componentelor structurale ale pielii. Acizii omega-3 stimuleaza regenerarea pielii, amelioreaza conditiile inflamatorii si faciliteaza vindecarea ranilor, hidrateaza pielea. Prin continutul de vitamina E (tocoferol) si antioxidanti, uleiul de nuci ajuta la incetinirea procesul de imbatranire a pielii, mentinandu-i aspectul tanar.

● poate reduce tensiunea arteriala si valorile colesterolului – concentratia bogata de polifenoli, acid linoleic si alfa-linolenic mentine elasticitatea arterelor si venelor, pastrand tensiunea arteriala in parametrii optimi. Grasimile sanatoase din compozitie contracareaza nivelurile ridicate ale trigliceridelor si colesterolului LDL si pot reduce riscul de a dezvolta ateroscleroza, afectiuni coronariene si alte boli cardiace.

● scade nivelul inflamatiilor – includerea uleiului de nuci in dieta poate elimina inflamatia cronica ce sta la baza bolilor cardiace, cancerului si altor afectiuni. La aceasta contribuie elagitaninele, polifenoli cu proprietati antiinflamatoare si antioxidante, ce pot impiedica deteriorarea celulara cauzata de radicalii liberi.

● proprietati antiparazitare – administrarea uleiului de nuca poate fi utila ca adjuvant in cazul confruntarii cu paraziti intestinali (in teniaza si oxiuriaza).

● sustine buna functionare a creierului – uleiul de nuci este o sursa excelenta de acizi grasi omega-3 si antioxidanti care pot imbunatati memoria, gandirea si concentrarea, prevenind declinul cognitiv asociat (sau nu) cu inaintarea in varsta. Totodata, poate ajuta la combaterea depresiei. Nucile, dar si uleiul obtinut din nuci, prin intermediul continutului ridicat de acizi grasi omega-3, sustin formarea captuselii exterioare a celulelor, conferindu-le capacitatea de a comunica cu usurinta si favorizeaza eliberarea neurotransmitatorilor bunei dispozitii, cum sunt serotonina si dopamina.

● proprietati antitumorale – nucile contin elagitanine, pe care organismul le converteste in acid elagic, compus fenolic care poate inhiba multiplicarea celulelor canceroase si poate proteja organismul de riscul aparitiei cancerului la san, de colon, prostata si a altor tipuri de cancer. Studii suplimentare sunt insa necesare in aceasta directie.

● ajuta la reglarea glicemiei – un studiu realizat asupra unui grup de 100 de persoane cu diabet de tip 2 a aratat ca administrarea zilnica a unei linguri de ulei de nuci (15g), timp de 3 luni, a redus semnificativ nivelul glicemiei (masurata dupa repaus alimentar) si cel al hemoglobinei glicate (A1c). Efectul obtinut s-a datorat antioxidantilor din compozitie si compusilor cu proprietati antiinflamatoare care au redus rezistenta la insulina si, implicit, nivelul glicemiei.

● fortifica si previne caderea parului – uleiul de nuci este considerat un remediu bun impotriva caderii parului datorita continutului de zinc, fier si acizilor grasi. Poate fi folosit ca atare, aplicat pe par si lasat sa actioneze cateva minute inainte de samponare sau adaugat in compozitia unor masti. Este recomandat sa folosesti ulei de nuca pentru un par sanatos, fortifiat, hranit si regenerat in profunzime.

Pentru a te bucura de beneficiile sale, gasesti uleiul de nuca la pret accesibil, in magazinul nostru online.
 

 

Ce poti prepara cu ulei de nuci?

Gustul aromat delicat al uleiului de nuca presat la rece se potriveste de minune atat preparatelor sarate, cat si dulci. Il poti folosi cu succes pentru a oferi un plus de aroma si de savoare salatelor, branzeturilor, sosurilor, piureurilor, supelor crema. Poate fi adaugat in finalul prepararii pastelor, a cartofilor si a altor legume coapte pe plita sau gratar, a mancarurilor din cereale sau a bruschetelor, pentru a-i pastra savoarea si nutrientii.

Iata cateva exemple de modalitati simple in care poti include uleiul de nuci in alimentatie:

● Uleiul de nuci este delicios daca il adaugi la paste, in combinatie cu branza Gorgonzola sau branza de capra.

● Se potriveste de minune cu pastaile de fasole verde, dovlecel, spanac si preparatele ce contin ciuperci.

● Il poti amesteca cu cimbru, usturoi si alte condimente si va rezulta un dressing delicios, numai bun pentru a-l servi impreuna cu cartofi, salate, pentru a marina sau asezona branza de capra.

● Aroma fina a uleiului de nuci este potrivita si deserturilor. Poti include cu succes uleiul de nuci in salatele de fructe si in alte deserturi de post, fara foc (raw-vegane). De exemplu, poti pregati mingiute (bombonele) savuroase cu merisor, caju si ulei de nuci. Gasesti mai jos reteta:

 

Mingiute savuroase cu merisor, caju si ulei de nuci

O reteta simpla, fara foc, de bombonele cu gust, pline de nutrienti. Ingredientele care iti sunt necesare sunt:

150g de caju Solaris

150 g de merisor Solaris

100g de stafide Solaris

2 linguri de faina de roscove Solaris

3 lingurite de ulei de nuci presat la rece Solaris

scortisoara pudra Solaris

fulgi de cocos Solaris

 

Mod de preparare:

  1. Intr-un blender de mare viteza adauga cele 150g de caju si macina-le pana cand obtii o faina fina. Rastoarna faina intr-un bol si lasa-l deocamdata deoparte.
  2. Adauga in blender merisorul, stafidele, uleiul de nuci, faina de roscove, scortisoara si 4 linguri de apa si mixeaza pentru a obtine o pasta moale, apoasa.
  3. Transfera pasta obtinuta peste faina de caju si amesteca bine, pana cand aluatul devine mult mai ferm, avand o textura usor uleioasa.
  4. Modeleaza mingiutele (bombonelele) si inveleste-le in fulgi de cocos.
  5. Poti servi bomboanele imediat sau te poti bucura de ele si in zilele urmatoare. Se pastreaza foarte bine la frigider.

Recomandam utilizarea uleiului de nuci in stare cruda, pentru a nu-si pierde din proprietati si a nu deveni amar. Punctul sau de ardere este scazut, de aceea nu este potrivit sa il folosesti ca ulei de gatit sau la prajit. il poti adauga insa, in finalul prepararii mancarurilor, dupa ce ai oprit focul.

Uleiul de nuci poate fi folosit si in scop terapeutic sau cosmetic. in scop terapeutic, uleiul se poate administra in cure, la indicatiile medicului.

Uleiul de nuci se poate folosi si in uz extern, cu rol cosmetic. Poate fi integrat in masti sau diverse aplicatii pentru ingrijirea si hidratarea pielii sau parului. Aplicat pe parul ud, inainte de spalare, fortifiaza parul si il regenereaza.

Uleiul de nuci are un termen de valabilitate de maximum un an. Dupa deschidere, se recomanda pastrarea la rece, intr-un loc ferit de lumina, pentru a impiedica rancezirea uleiului.

 

Contraindicatii si precautii 

Uleiul de nuca are contraindicatii pentru persoanele cu alergie la nuci sau alune si poate sa nu fie cel mai potrivit ulei pentru cei care sufera de gastrita. Utilizat in mod frecvent, ar putea totodata sa interactioneze cu unele medicamente pentru glanda tiroida. Pentru a obtine o opinie avizata si particularizata, indicat este sa consulti medicul specialist inainte de consuma ulei de nuci in mod constant, alimentar ori terapeutic.