X

Ulei din seminte de canepa 250 ml Solaris

250 ml

Ulei din seminte de canepa 250 ml Solaris

250 ml
36.45 RON *Pretul contine TVA

Magazin

Ce contine

Uleiul din seminte de canepa este cunoscut ca si "uleiul perfect echilibrat al naturii" deoarece are un continut ridicat de acizi grasi nesaturati in raportul ideal intre Omega 6 si Omega 3, acizii grasi esentiali de care organismul are nevoie pentru a fi sanatos si totodata necesari pentru cresterea normala si dezvoltarea copiiilor. Contine, de asemenea, acid gamma-linolenic, "super acidul gras polinesaturat".

Istoric

Uleiul de canepa este obtinut prin presare la rece din seminte nedecorticate de canepa. Soiul Cannabis Sativa este folosit din timpuri vechi in alimentatie, confectii, in realizarea hartiei sau a materialelor de constructii. In prezent canepa este foarte apreciata pentru proprietatile sale nutritive, fiind considerata un produs valoros pentru o alimentatie bogata in nutrienti.

Cum actioneaza

Nutritiv, regenerant si revitalizant uleiul de canepa este perfect pentru hidratarea optima a scalpului si stoparea caderii parului. Ajuta la oxigenarea si la hidratarea corecta a pielii, facându-l util in eczeme, avand, de asemenea, si efect antibacterian, antimicotic si antiviral.

Pentru ce recomandam

Are in compozitie cei trei acizi grasi esentiali: Omega 9, Omega 6 si Omega 3 si este singurul care contine acizii grasi Omega 6 si Omega 3 in raportul magic de 3:1. Un dezechilibru in acest raport predispune la oboseala si duce la accelerarea evidenta a unor boli precum reumatismul, afectiunile dermatologice si afectiunile cardiovasculare. De aceea se spune despre el ca este un adevarat aliment protector. Acizii grasi existenti mentin scazut nivelul colesterolului si al trigliceridelor, prin accelerarea proceselor metabolice. Tonusul se imbunatateste, iar in organism grasimile sunt arse mai repede, neavand timp sa se depuna pe peretii arterelor.

Cum se consuma

Uleiul de canepa poate fi consumat ca atare, in scop terapeutic. Alimentar, poate fi folosit pentru salate, simplu sau in combinatie cu alt ulei (ex. de masline) sau pentru diferite preparate. Pentru mancarurile gatite, se recomanda adaugarea la final.