X

Tort raw cu crema de caramel si cocos

Timp de preparare

40 MIN

Ingrediente

Cine stia ca nemaipomentul caramel poate fi raw? Iata ca va surprindem cu un tort minunat, preparat la rece de Alina Stan de la Arome de Poveste.

Pentru a-l pregati, veti avea nevoie de:

Blat:

Crema:

Strat caramel:

Decor:

Mod de preparare

Puneti toate ingredientele pentru blat in robot si procesati pana obtineti o compozitie grunjoasa. Intindeti compozitia intr-o tava cu fund detasabil, puneti la rece.

Pentru crema, puneti in robot caju-ul, siropul de cocos, vanilia, si bananele congelate. Mixati la viteza medie, adaugati untul de cacao si uleiul de cocos si procesati pana rezulta o crema fina. Intindeti crema peste blat, dati la frigider.

Pentru caramel, umpleti robotul cu uleiul de cocos, curmalele, maca, lucuma, praful de sare. Mixati si adaugati constant apa, pana ajungeti la consistenta dorita. Turnati caramelul peste crema tortului si lasati la congelator pentru 3 ore.

Nota autor:

Nucile se hidrateaza timp de 10-12 ore in apa rece.

Tava utilizata trebuie sa aiba peretii detasabili si un diametru de min. 16 cm.

Topiti untul de cacao si uleiul de cocos la bain-marie, cu grija ca temperatura sa nu depaseasca 40 grade Celsius.

Tortul se pastreaza la frigider.

Rezulta 10 portii generoase. 

Pofta buna!

Descopera mai mult din ce aduce natura