X

Smochine Solaris

200 g

Smochine Solaris

200 g
12.41 RON *Pretul contine TVA

Magazin

Ce contin

Vitamine: A, B1, B2 minerale: calciu, magneziu, fier, cupru fosfor, mangan, lipide bune: omega 3 si omega 6, flavonoide si polifenoli - antioxidanti.

Istoric

Native din Orientul mijlociu, smochinele au fost unele dintre primele fructe cultivate aici.

Cum actioneaza

Are efecte antioxidante, imbunatateste densitatea oaselor, contine o enzima numita ficina care ajuta la tratarea constipatiei si a indigestiei. Au un continut ridicat de minerale si sunt o sursa excelenta de potasiu si calciu. Se stie ca potasiul din componenta smochinelor poate diminua cantitatea de calciu pierduta de organism din cauza consumului ridicat de sare de mare. Dietele bogate in fibre pot ajuta la gestionarea greutatii si la controlul tensiunii arteriale. Pe langa aceasta, fibrele din smochine sunt un laxativ usor. contin si o cantitate mare de acizi grasi precum Omega-3 si Omega-6, acizi ce pot diminua riscul bolilor coronariene. Acest fruct este un aliment foarte alcalin, prin urmare, ajuta la reglarea pH-ului corpului.

Pentru ce recomandam

Un desert delicios si sanatos, fara adaos de zahar.

Cum se consuma

Smochinele uscate se pot consuma ca atare sau pot fi utilizate pentru a prepara placinte, budinci, prajituri, tarte, produse de panificatie, gemuri, jeleuri. Se pot prepara si inghetate cu fructe uscate.