X

Risotto din Hrisca, Ciuperci, Dovleac si Alune

Timp de preparare

60 MIN

Ingrediente

Reinventam risotto clasic si va propunem o varianta delicioasa de post, cu textura crocanta si un mix de arome. Multumim pentru reteta doamnei Liana Filipas de la Bucataresele Vesele.

Avem nevoie de urmatoarele:

Mod de preparare

Dovleacul se curata, se taie cuburi si se condimenteaza cu 1 lingura de ulei de masline, sare si piper. Se pun bucatile de dovleac pe hartie de copt intr-o tava si se coc in cuptorul preincalzit pana se patrund usor cu furculita. Se scot si se lasa la racit. In acest timp ne ocupam de restul ingredientelor.

Ceapa se taie marunt, usturoiul se toaca fin, alunele se taie felii si se prajesc in tigaie timp de 5 minute. Intre timp punem la fiert 6 cani cu apa si adaugam 1 lingura si jumatate de Belsug de legume cu verdeata Solaris. Lasam sa dea cateva clocote si punem deoparte supa.


Punem 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie mai adanca,  il lasam la incalzit apoi adaugam ceapa taiata. Cand ceapa devine moale, adaugam usturoiul si ciupercile, putina sare si lasam sa fiarba pana scad ciupercile. Adaugam 1 cana cu hrisca, putin oregano si cimbru. Prajim la foc mediu 3 minute, dupa care turnam treptat prima cana cu supa de legume si amestecam pana se incorporeaza complet, apoi repetam pasul pana am folosit toata supa.

Turnam otetul de mere sau zeama de lamaie, condimentam dupa gust cu sare si piper, adaugam bucatile de dovleac copt si amestecam cu grija sa nu se zdrobeasca dovleacul.

Punem in farfurii, iar deasupra presaram alune prajite si patrunjel verde. Pofta buna!

Descopera mai mult din ce aduce natura