X

Prajitura Tentatii Dulci

Timp de preparare

60 MIN

Ingrediente

Prajiturile cu gris ne amintesc de copilarie, de rasfat si voie buna. Va propunem astazi o prajitura reinventata cu gris, presarata cu fructe uscate si gust acrisor de merisor. Autoarea este doamna Lia de la Bucataresele Vesele. Ii multumim ca a acceptat sa realizeze impreuna cu noi un desert din categoria Retete de la prietenii Solaris.

Pentru a o prepara veti avea nevoie de:

Mod de preparare

Amestecati un pachet de Tentatii dulci Solaris cu 50 de grame merisor, apoi le puneti la inmuiat in apa. Produsul Tentatii dulci contine fructe uscate si nuci: stafide, caise, caju, migdale, cirese. In prealabil, taiati caisele din amestecul Tentatii dulci in bucatele de dimensiuni medii. Adaugati in apa 2 linguri de zahar brut. Amestecul se va inmuia timp de 15-20 de minute.

Puneti laptele intr-o oala pe foc si, cand incepe sa fiarba, adaugati grisul in ploaie. Amestecati constant timp de 3 minute, pentru a evita aparitia cocoloaselor. Urmatorul pas presupune adaugarea mixului de Tentatii dulci si merisor. Mai fierbeti timp de 4-5 minute.

Puneti oala pe un suport de lemn si incorporati in compozitia rezultata doua galbenusuri de ou, pana obtineti o crema uniforma. Bateti doua albusuri de ou cu patru linguri de zahar pana rezulta o spuma, apoi turnati totul peste crema din gris. Amestecati cu grija, impaturind straturile.

Puneti hartie de copt in tava unsa cu unt si asezati pe fundul acesteia un strat de biscuiti inmuiati in siropul rezultat prin inmuierea fructelor. Turnati deasupra crema din gris si dati la cuptor (incalzit in prealabil). Coaceti pana prajitura capata o culoare aurie si trece testul cu scobitoarea.

Decorati cu fructe si nuci.

Pofta buna!

Descopera mai mult din ce aduce natura