X

Placinta cu iaurt si stafide

Timp de preparare

75 MIN

Ingrediente

Ne plac lucrurile simple, gustoase si parfumate. Astazi va propunem o placinta usor de pregatit, coapta in tihna in cuptorul Claudiei de la Lecturi si Arome.

Veti avea nevoie de: 

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.


Punem intr-un castron iaurtul cu galbenusurile, zaharul si continutul batonului de vanilie si amestecam bine cu ajutorul unui mixer pana cand se topeste zaharul. Adaugam si stafidele in compozitia de iaurt cu ou si amestecam.


Separat, in alt castron, punem albusurile si un strop de sare si le batem foarte bine, pana cand nu se mai desprind de pe tel. Putem folosi un tel simplu, de mana sau robotul de bucatarie daca vrem sa economisim timp.


Incorporam in compozitia de iaurt cu oua si albusurile batute spuma, treptat si cu grija, amestecand doar pana la incorporarea acestora. Nu amestecam prea mult sau rapid si nu ne folosim de tel sau robot. Utilizam o lingura de lemn sau o spatula de silicon pentru a incorpora abusurile si a le mentine aerarea.


Incingem cuptorul la 180 de grade. Ungem o tava cu Ulei de Cocos Solaris si punem pe fundul acesteia patru foi de placinta pe care le stropim cu ulei. Adaugam o parte din compozitia de iaurt, punem deasupra alte patru foi, ungem cu ulei. Repetam operatiunea pana cand am terminat de pun toata compozitia si toate foile. Ultimul strat trebuie sa fie de foi pe care neaparat le vom unge cu ulei pentru a nu se usca la copt.


Punem tava in cuptorul incins in prealabil si o lasam sa se coaca timp de aproximativ o ora pana cand observam ca s-a rumenit compozitia si incepe sa se desprinda de pe margini.


Scoatem tava din cuptor, o acoperim cu un prosop de hartie peste care punem un prosop de panza. O lasati cateva ore sa se odihneasca, apoi o puteti taia.

Pofta buna!

Descopera mai mult din ce aduce natura