X

Parfait cu fructe de padure

Timp de preparare

20 MIN

Ingrediente

Ne place sa ne rasfatam din cand in cand si pentru ca am avut oaspeti de seama, am decis sa ii rasfatam si pe ei. Fara sa mai stam pe ganduri, ne-am hotarat la un faimos desert dar intr-o varianta mai sanatoasa. De aici a reiesit minunatul Parfait cu fructe de padure, varianta vegana.

Pentru prepararea a 4 portii veti avea nevoie de:

Mod de preparare

Maruntiti biscuitii in robotul de bucatarie apoi asezati cate un strat in fiecare pahar.

La crema de caju si alune de padure veti avea nevoie de un blender ceva mai performant pentru a face o crema cat mai fina. Adaugati caju-ul si alunele coapte in blender, hidratate in prealabil, cele 3 linguri de cacao, siropul de agave si praful de sare. Mixati pana acestea devin crema si mai adaugati lichid (apa, apa de la crema de cocos sau un lapte vegetal), pana obtineti o consistenta cremoasa. Adaugati in fiecare pahar, peste biscuiti, cate un strat consistent din aceasta crema. Peste crema de caju si alune adaugati un strat de fructe de padure. Puteti sa mai adaugati un strat subtire de biscuiti sau sa treceti direct la crema urmatoare.

Pregatiti crema de cocos prin mixarea ei impreuna cu 1-2 linguri de sirop de artar. Atentie, crema de cocos trebuie sa stea la frigider inainte de folosire si nu trebuie folosit tot lichidul gasit in cutie. In functie de consistenta dorita, mai adaugati lichid. Asezati acest strat de crema peste fructele de padure sau peste stratul de biscuiti.

Ciocolata neagra se topeste pe bain marie si se adauga peste crema de cocos.

Ornati dupa preferinta si serviti.

Este un desert consistent care poate fi consumat chiar in loc de mic dejun.

Daca v-a placut reteta noastra ne puteti da like si share folosind butoanele de mai jos.

Descopera mai mult din ce aduce natura