X

Orz integral Solaris

500 g

Orz integral Solaris

500 g
4.80 RON *Pretul contine TVA

Magazin

Ce contine

Vitamine: B, beta-glucani, minerale: fier, magneziu, zinc, fosfor si cupru, acid nicotinic, seleniu. Contine si tiamina si vitamina B6.

Istoric

Marturiile istorice cele mai vechi despre orz dateaza incepand cu anii 8.000 i.Hr. in Egiptul Antic, unde orzul apare ca orz salbatic.

Cum actioneaza

Are proprietati remineralizante, antiinflamatore, hipotensore, ajuta persoanele tinere si batrane in procesul de recuperare dupa o perioada de convalescenta.

Pentru ce recomandam

Orzul contine antioxidanti, cum ar fi seleniu, quercitina si acizi felonici, care protejeaza impotriva distrugerii celulelor umane. Fibrele din orz ajuta glicemia sa ramana constanta si sunt recomandate si diabeticilor sau persoanelor care doresc sa slabeasca. Alaturi de iaurt, orzul (prin continutul sau bogat de fibre) reprezinta hrana pentru bacteriile prietenoase din intestinul gros.

Cum se consuma

In mod deosebit e folosit pentru cafeaua malt si producerea berii. Ca mic dejun se poate folosi orzul la fel ca si ovazul. Se imnoie timp de 6-8 ore, dupa care se fierbe, apoi se clateste pentru a elimina amidonul. Se serveste ca desert sau amestecat cu fructe proaspete sau uscate, putina miere si scortisoara.