X

Mini pavlove cu crema de mascarpone si inulina din agave

Timp de preparare

90 MIN

Ingrediente

Ce ne-a pregatit Prajiturela astazi? Prajituri dulci si delicioase, fireste. Mini pavlove cu zahar brut din trestie si o crema fina cu mascarpone si inulina din agave. Ii multumim pentru creativitate si culoare.

Aveti nevoie de:

Pentru bezele

Pentru crema

  • 200 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca (frisca lichida)
  • 3o g Inulina din Agave Solaris (2 linguri)
  • semintele unei jumatati de baton de vanilie

Pentru decor

  • fructe la alegere
  • flori comestibile (optional)

Mod de preparare

Pregatiti o craticioara in care adaugati apa si zaharul pe care le puneti la foc mic initial, dupa care le fierbeti la o temperatura de 116 grade Celsius (este necesar un termometru de bucatarie).

In bolul mixerului, la viteza mica, mixati albusurile impreuna cu praful de sare. Cand siropul din apa si zahar a ajuns la temperatura precizata, il adaugati in fir subtire peste albusuri si amestecati fara oprire. Dupa ce ati turnat tot siropul, mariti gradual viteza si mixati la intensitate maxima pana cand peretii bolului s-au racit.

Puneti bezeaua formata intr-un pos si formati mini bezele intr-o tava in care ati pus hartie de copt. Bezelele trebuie sa aiba forma unei farfuriute, pentru a avea unde pune ulterior crema.

Coaceti bezelele la 130 de grade Celsius pentru o ora, apoi le lasati sa se raceasca tot in cuptor, cu usa inchisa.

Adaugati ingredientele pentru crema in bolul mixerului (mascarpone si frisca trebuie sa fie reci, de la frigider) si amestecati pentru 3-4 minute sau pana cand obtineti o spuma fina, aerata.

Turnati crema peste bezea si decorati cu fructe proaspete, flori comestibile.

Descopera mai mult din ce aduce natura