X

Doneaza par copilasilor care sufera de cancer

14 Octombrie 2015, 17:03 Comentarii (0)

DPC (Doneaza par copilasilor) este un concept nou in Romania, initiat in cadrul Societatii Studentilor Medicinisti Iasi, dupa un model britanic. Acesta presupune donarea de par pentru a confectiona peruci, ce vor fi apoi oferite copilasilor bolnavi care si-au pierdut parul in urma tratamentelor.

Acest proiect ne-a fost adus la cunostinta de prietenii nostri de la Fundatia Pavel, ingerii pazitori ai copilasilor bolnavi de la spitalele Fundeni, Marie Curie s.a. Vestea buna este că oricine poate dona. Trebuie doar ca cea mai scurta È™uvita (neimpletita) de par să aibă minim 17 cm. Oricine poate dona, indiferent ca are parul drept, ondulat. Chiar si doamnele cu parul vopsit pot dona (atata timp cat nuanta este naturala - nu verde, albastru etc.). Cei de la DPC accepta si codite taiate cu ceva timp in urma, atata timp cat au fost pastrate in conditii bune si cositele nu si-au schimbat textura. 

Va puteti tunde acasa sau la salonul preferat. Parul trebuie spalat si uscat bine inainte, prins cu un elastic sus, impletit, prins cu un elastic jos si apoi sectionat deasupra elasticului de sus. Il veti introduce apoi, intr-o punga sigilabila curata. Este foarte important ca toti acesti pași sa fie respectati.

Puteti solicita informatii suplimentare pe pagina de Facebook DPC Romania. Va multumim pentru vizita si ne-am bucura sa faceti parte din proiectul Doneaza Par Copilasilor.

Ganduri bune,

 

Solaris

Descopera mai mult din ce aduce natura

Comentarii