X

Chec din albusuri cu fructe uscate si faina de orez (fara gluten)

Ingrediente

Mod de preparare

Se aleg fructele uscate care ne plac cel mai mult (poti folosi curmale, nuci, caise uscate, merisoare si goji), se cantaresc sa fie in total 100 gr, se taie marunt, daca puneti nuci se pot toca unele si macina altele (pentru aspect). Se bat albusurile spuma, cand sunt destul de tari incepem sa adaugam, in ploaie, zaharul.

Fructele se amesteca cu putina faina de orez, din cantitatea prevazuta in reteta, restul de faina plus cea de nuca de cocos, bicarbonatul si praful de copt, se amesteca intre ele. Se amesteca apoi cu fructele si cu coaja rasa de lamaie, se presara peste albusurile batute si se incorporeaza in ele, prin amestecare, de sus in jos, cu multa atentie pentru a nu sparge prea tare albusul batut.

Compozitia rezultata se aseaza intr-o forma de chec, unsa si tapetata cu faina, se da la cuptor la foc domol. Se incearca cu o scobitoare pentru a vedea cand este coapta.
Din cantitatea data iese un chec. Nu recomandam sa se coaca in tava prea mare si nici cantitate dubla pentru ca, fiind facut cu faina fara gluten, nu are nimic in compozitie care sa ii dea o textura mai legata si flexibila. Cantitatea prevazuta este perfecta pentru un chec lunguiet si subtirel.


Pofta buna!

Descopera mai mult din ce aduce natura