X

Tarte raw cu crema de lime si caju

Timp de preparare

30 MIN

Ingrediente

Ce ne dorim vara? Retete rapide de gustari si desert, care nu ne obliga sa induram caldura cuptorului. Ruxandra de la Gourmandelle ne incanta cu tarte fara coacere cu crema de caju si lime, un deliciu racoros pentru zile caniculare.

Pentru crema veti avea nevoie de:

  • 250 g de Caju Solaris (inmuiat peste noapte)
  • 3 linguri Ulei de Cocos presat la rece Solaris
  • sucul si coaja de la doua fructe de lime
  • indulcitor sanatos la alegere (Zahar de Cocos, Zahar brut Panela, Indulcitor natural din agave Solaris)

Ingrediente Blat:

  • 100 g Biscuiti cu Fructe Uscate Solaris
  • 2 Linguri Ulei de Cocos presat la rece Solaris

Mod de preparare

Adaugati biscuitii in blender si maruntiti-i pana devin pesmet. Adaugati peste 2 linguri de ulei de cocos si amestecati.

Presati compozitia (impartita in mod egal) in trei forme de sufleu/budinca. In prealabil, taiati hartia de copt in forma de cerc, pentru a acoperi baza vasului. Intindeti ulei de cocos pe baza formei si pe peretii formei.

Mixati caju-ul alaturi de sucul de lime si uleiul de cocos, pana capata consistenta unei creme. Ajustati cu putin suc sau apa, daca este prea groasa. Turnati peste indulcitorul ales, apoi amestecati pana la fin. Presarati peste coaja rasa de lime si uniformizati in compozitie (cu lingura).

Adaugati 2-3 linguri de crema in fiecare forma si decorati cu feliute de lime. Lasati tartele la congelator timp de 3 ore.

Inainte sa le serviti, lasati-le la temperatura camerei 2-3 minute. Pofta buna!

Descopera mai mult din ce aduce natura