X

Piure de Linte Rosie cu Belsug de legume

Timp de preparare

75 MIN

Ingrediente

In bucataria romaneasca piureul este un aliment popular. De cartofi, de mazare, are locul desemnat la masa de duminica. Astazi va propunem o varianta inedita - piure de linte preparat de Alice Ciobanu de la Tara Bucatelor.

Vom avea nevoie de:

  • 1 morcov
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 cartof
  • 200 g Linte Rosie Solaris
  • 1 lingura de Belsug de legume cu verdeata Solaris
  • 1 lingurita de Turmeric Solaris
  • Mix susan negru si alb Solaris
  • Piper alb macinat Solaris
  • Sare roz de Himalaya Solaris
  • paine crocanta

Mod de preparare

Incepem prin a curata legumele. Tocam ceapa marunt si o caramelizam in putin ulei.

Adaugam morcovul taiat rondele, il lasam 3-4 minute si apoi punem peste cartofii. Turnam apa cat cuprinde si lasam sa fiarba legumele timp de 15 minute. 

Intre timp spalam lintea, apoi o adaugam in cratita peste legume. Presaram peste si 1 lingura de Belsug de legume cu verdeata Solaris.

Turnam din nou apa cat cuprinde si fierbem la foc mic. Luam de pe foc cand boabele de linte isi maresc volumul si a ramas putina apa in vas.

Dupa ce s-a racit preparatul, il mutam in blender si il transformam intr-o crema ca o smantana. Presaram turmeric, piper, sare.

Servim celor dragi piure pe paine crocanta sau saratele, cu putin Mix de susan alb si negru Solaris peste, pentru un plus de textura si savoare.

Pofta buna!

Descopera mai mult din ce aduce natura