X

Mancarica de hrisca cu ciuperci

Ingrediente

  • 1 cana de Hrisca Solaris
  • 1 kg de ciuperci proaspete
  • 2 cepe
  • Sare Solaris
  • 3 linguri de Ulei de Masline Solaris
  • ierburi uscate (busuioc, patrunjel, etc.)

Mod de preparare

Hrisca se fierbe cu grija, fara a amesteca, altfel se faramiteaza.
Ciupercile se curata, se spala, apoi se taie rondele si se pun la calit cu ulei intr-o tigaie mai mare. Se lasa pana incep sa se rumeneasca. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt – se adauga la ciuperci cand acestea incep sa se rumeneasca. Se amesteca si se lasa la foc mediu sa se caleasca impreuna. Sunt gata cand se inmoaie si se rumeneste usor si ceapa. Se adauga putina sare, ierburi uscate, se amesteca si se lasa la foc mic pana este gata hrisca. Apoi se adauga peste ciuperci hrisca fiarta. Se amesteca cu grija astfel incat sa nu se faramiteze, se adauga sare si se mai lasa 10-15 minute la foc mic. Se serveste calda, cu muraturi.

Pofta buna!

Descopera mai mult din ce aduce natura