X

Inghetata cu ulei din seminte de dovleac

Timp de preparare

60 MIN

Ingrediente

Caldura mare de afara ne duce mereu cu gandul la o inghetata rece si cremoasa, savurata pe o banca, la umbra unui copac, ascultand ciripitul incantator al pasarelelor.

Acest gand l-a avut si prietena noastra, Andreea de la Taste Bazaar, care ne-a pregatit o inghetata delicioasa.

Pentru prepararea ei, veti avea nevoie de:

  • 150 ml lapte 3.5% grasime
  • 300 ml smantana pentru gatit 35% grasime
  • 100 gr Zahar Brut Nerafinat Solaris
  • un varf de lingurita de Sarea Baciului Solaris
  • 3 galbenusuri
  • 70 ml Ulei din Seminte de Dovleac Marasca Solaris
  • 50 gr Seminte Crude Decojite de Dovleac Solaris
  • un sfert de lingurita de Scortisoara Pudra Solaris

Mod de preparare

Pentru ca inghetata sa iasa cremoasa veti avea nevoie de o masina de inghetata.

Astfel, incepeti procesul prin a pune la congelator cuva masinii, cu minim 8 ore inainte de a o prepara.

Intr-un recipient de inox adaugati laptele, smantana, sarea si 80 de grame de zahar si lasati-le sa dea in clocot, amestecand pana cand zaharul este dizolvat complet, dupa care stingeti focul.

Galbenusurile se bat spuma impreuna cu 10 grame de zahar, aproximativ 2-3 minute. Peste aceasta spuma, turnati cu grija, in timp ce mixati, 100 ml din lichidul fierbinte pregatit anterior.

Recipientul de inox se va pune din nou pe foc si se va adauga usor compozitia cu galbenusurile. Amestecati continuu cu un tel pana compozitia se va ingrosa.

Pentru a testa daca crema este gata, introduceti o lingura de lemn in crema. Daca ramane un strat opac de crema pe spatele lingurii, este gata. Opriti focul, adaugati uleiul din seminte de dovleac si amestecati bine cu telul.

Pregatiti un vas cu apa foarte rece (eventual adaugati si cateva cuburi de gheata). In vas, asezati un castron care sa intre in apa pana la o treime si turnati crema in castron, trecand-o printr-o sita. Amestecati de cateva ori si lasati la racit.

Dupa ce crema este rece, acoperiti recipientul cu o folie alimentara si transferati-l la frigider aproximativ 2-3 ore sau la congelator 30-40 de minute.

Daca a stat suficient la frigider sau congelator, montati masina de inghetata conform instructiunilor, turnati crema rece in cuva si lasati-o sa isi faca treaba.

Cand procesul a luat sfarsit mai lasati inghetata la frigider timp de 30 de minute, pana aceasta se intareste.

In cazul in care nu detineti o masina de facut inghetata, puneti crema intr-un recipient de sticla si dati la congelator. Dupa aproximativ o ora, amestecati in ea cu o furculita si repetati acest proces de 2-3 ori pentru a evita formarea cristalelor de gheata, apoi lasati sa capete consistenta dorita fara sa mai amestecati.

Daca doriti sa ornati seminte de dovleac caramelizate, pregatiti o tigaie non aderenta si adaugati 10 grame de zahar brut pe care il lasati sa se topeasca, fara a-l amesteca.

Adaugati semintele de dovleac si lasati-le sa se caramelizeze timp de 2 minute. Pudrati-le cu scortisoara si amestecati usor. Le scoateti pe o bucata de hartie de copt iar dupa ce s-au racit rupeti bucatele caramelizate si ornati inchetata in momentul servirii.

Pofta buna!

Descopera mai mult din ce aduce natura