X

Galetta cu rosii si mozzarella

Timp de preparare

60 MIN

Ingrediente

Multumim din nou prietenei noastre Isa, de la Isabela Cuisine care ne-a pregatit o delicioasa Galetta cu rosii si mozzarella.

Pentru a o pregati veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru aluat:

  • 100 g faina alba
  • 80 g Faina Integrala de Grau Solaris
  • 20 g Faina de Migdale Solaris
  • 1/2 lingurita Sare de Himalaya Fina Solaris
  • 1/4 parmezan ras
  • 6 linguri unt
  • 1 ou

Pentru umplutura:

  • 4 rosii de diferite marimi si culori
  • 145 g mozzarella
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • sare, piper, dupa gust
  • lapte pentru uns
  • busuioc proaspat

Mod de preparare

Mai intai incalziti cuptorul la 190 de grade Celsius. Pe blatul de lucru amestecati fainurile intre ele, faina alba, faina integrala si de migdale. Faceti o mica adancitura in amestec si adaugati parmezanul ras, sarea, oul si bucatile de unt rece. Framantati rapid un aluat pana se incorporeaza toate ingredientele. Formati o bila si dati-o la rece cel putin 1 ora.


Dupa ce aluatul a stat la rece timpul potrivit, taiati rosiile si mozzarella felii. Pe hartia de copt, pe care ati presarat putina faina, intindeti coca sub forma de cerc. Incepeti sa asezati rosiile si mozzarella si adaugati usturoiul zdrobit deasupra. Strangeti aluatul putin pe margini avand grija sa nu se rupa.

Transferati tarta, impreuna cu hartia de copt, in cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius. Ungeti marginile cu putin lapte si presarati parmezan ras. Tarta se coace aproximativ 30-35 de minute, pana cand marginile devin aurii si mozzarella este topita.


La final puteti adauga si cateva frunze proaspete de busuioc.

Pofta buna!

Daca v-a placut reteta noastra ne puteti da like si share folosind butoanele de mai jos.


Descopera mai mult din ce aduce natura