X

Dhal - o mancare delicioasa din linte si vinete

Timp de preparare

35 MIN

Ingrediente

Dhal este un preparat indian care contine linte si care poate fi servit mai scazut, ca mancarica, sau cu mai mult sos, drept supa. Este picant si plin de savoare, perfect pentru un inceput racoros de toamna. Noi va propunem un dhal cu vinete, gatit cu drag de Ruxandra de la Gourmandelle

Veti avea nevoie de:

  • 100 g Linte Rosie Solaris
  • 1 vanata medie, taiata cubulete
  • 4 linguri Ulei de Floarea Soarelui presat la rece Solaris
  • 1 legatura mica de ceapa verde
  • 1 ceapa, taiata marunt
  • 1 lingurita Ghimbir Pudra Solaris
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 1 lingurita pudra de chili sau Boia iute Solaris
  • 2 lingurite Turmeric Solaris
  • 300 ml apa
  • Sare de mare Solaris, dupa gust
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Puneti uleiul intr-o cratita. Adaugati ceapa si mirodeniile si lasati la foc mediu, amestecand constant timp de 2 minute. Puneti Lintea rosie Solaris si apa, apoi vanata taiata cuburi si reduceti focul la mic, pentru 20-25 de minute.

Gustati, pentru a verifica textura lintei. Daca este moale, adaugati sarea si amestecati usor. Presarati apoi patrunjelul tocat deasupra si serviti in boluri incapatoare. Pofta buna!

Descopera mai mult din ce aduce natura