X

Chiftelute de Linte si Hrisca cu sos de rosii

Timp de preparare

60 MIN

Ingrediente

Nu este un secret ca noua, romanilor, ne plac chiftelutele fel de fel. Avem de aceasta data o propunere delicioasa de post venita de la doamna Claudia Vasilache de la Lecturi si Arome.

Avem nevoie de urmatoarele:

Pentru chiftelute:

  • 125 g Linte Solaris
  • 50 g Hrisca Solaris
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de Tarate de Psyllium Solaris
  • 1 lingurita de Sare Solaris
  • 1 varf de cutit de Ghimbir macinat Solaris
  • 1 varf de cutit de Piper macinat Solaris
  • 1 lingura jumatate de otet din vin
  • 1 mana de patrunjel verde

Pentru sosul de rosii:

  • 250 g suc de rosii
  • 1 lingurita Belsug de legume cu verdeata Solaris
  • 2 catei de usturoi
  • cateva fire de patrunjel verde
  • Sare Solaris dupa gust
  • Piper Solaris dupa gust
  • 1 lingura de Ulei de Masline Solaris
  • 1 lingura de Seminte de Susan alb si negru Solaris

Mod de preparare

Punem lintea la inmuiat in 300 ml apa cu o lingura de otet. Procedam la fel cu hrisca, intr-un vas separat. Lasam la hidratat macar 3 ore, apoi le clatim bine si le lasam la scurs.

Lintea o punem la fiert in alta apa in care adaugam putina sare si lasam sa fiarba 30 de minute, apoi eliminam apa ramasa si lasam la racit.

In vasul de la robot punem lintea, hrisca, lingura de tarate de psyllium, patrunjelul, usturoiul, precum si un praf de ghimbir, turmeric, piper si putin patrunjel. Amestecam bine, potrivim gustul de sare.

Udam putin mainile cu apa rece, luam bucati din aluatul format si formam chiftelutele la marimea dorita. Pentru un plus de savoare si textura, putem adauga o lingura de Susan alb si negru Solaris. Le stropim cu putin ulei si le introducem la cuptor pentru 20-30 minute, la foc mediu. Intre timp pregatim sosul de rosii.

Punem uleiul de masline in tigaie si il incingem. Adaugam usturoiul tocat fin si lasam sa se rumeneasca jumatate de minut. Turnam cu grija sucul de rosii, o lingurita de Belsug de legume cu verdeata Solaris si amestecam. Potrivim cu sare si piper dupa gust si lasam sa scada aproximativ un sfert de ora, pana cand ajunge la consistenta dorita. La final adaugam si patrunjel tocat marunt. Asezam chiftelutele pe un platou, punem alaturi sosul intr-un vas mic si servim cu pofta cat inca sunt calde.

Descopera mai mult din ce aduce natura