X

Briose cu faina integrala si seminte de dovleac

Timp de preparare

40 MIN

Ingrediente

E posibil sa o cunoasteti pe Mihaela Sava drept semifinalista unei competitii televizate pentru pasionati de cofetarie. Praji, cum o strigam noi, publica pe blogul La Prajiturela retete dulci si sarate, mereu pline de gust. Va prezentam mai jos briose delicioase facute doar din faina integrala, cu branza, seminte si ulei de dovleac.

Veti avea nevoie de:

  • 200 g Faina integrala de Grau Spelta Solaris
  • 4 oua
  • 80 ml Ulei din Seminte de Dovleac Marasca Solaris
  • 150 ml iaurt
  • 50 g Seminte de Dovleac Solaris + 10 g pentru toping
  • 1 lingurita praf de copt bio
  • 150 g telemea taiata cubulete
  • 1 lingurita Belsug de Mirodenii granulat dulce Solaris
  • 1/4 lingurita sare Solaris
  • 12 hartiute pentru briose

Mod de preparare

Mixati ouale cu praful de sare, pana cand se omogenizeaza albusul cu galbenusul, apoi adaugati in fir subtire uleiul din seminte de dovleac, amestecand fara oprire.

Turnati peste compozitia rezultata iaurtul si omogenizati.

In alt bol turnati faina, praful de copt, Belsugul de Mirodenii granulat dulce Solaris, semintele de dovleac si le amestecati usor.

Adaugati compozitia cu faina peste cea cu ou si mixati cu o spatula pana toate ingredientele sunt incorporate (nu mai mult).

Aranjati formele din hartie in tava pentru briose si distribuiti uniform compozitia in cele 12 forme.

Puneti pe fiecare briosa in parte 3-4 cubulete de telemea. Decorati cu semintele de dovleac puse deoparte. Coaceti la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute. Pofta buna!

Descopera mai mult din ce aduce natura