Ciocolată cu caju și fructe uscate

Ingrediente: 250gr de biscuiți asortați tocați grosier, 250gr de nuci Solaris, caju Solaris și fructe confiate, 300gr ciocolată menaj tocată, 100gr unt tăiat în bucăți, 140gr miere.

Se unge și se tapetează cu foaie de copt o tavă pătrată, de 20cm. Într-un bol încăpător se amestecă biscuiții cu nucile, caju și fructele. Se topește ciocolata, împreună cu untul și mierea, într-un bol pus deasupra unei crăticioare cu apă care fierbe, amestecând din când în când, pâna ce compoziția este fină și lucioasă, apoi se toarnă peste amestecul de biscuiți, nuci și fructe confiate. Se pune compoziția în tavă, se nivelează suprafața și se lasă la răcit timp de cel puțin două ore (sau chiar peste noapte), înainte de a se tăia în cuburi. Mici bucățele de ciocolată, cu fructe confiate reprezintă, într-adevar, un deliciu. Iar timpul de preparare nu este decât de 25 de minute.

Poftă bună!

 

Unt de caju

Ingrediente: 360 gr caju Solaris(sau în combinație cu orice seminte/nuci preferați), 280 gr cremă de cocos (este vorba despre laptele de cocos care se găsește în supermarketuri, ce are consistența de cremă – este ingredientul senzație de fapt, sursa de grăsime lichidă de care este nevoie pentru consistența acestui unt).

Se pun într-un vas nucile împreună cu puțin din laptele-cremă de cocos și se mixează la blender. După ce se formează o pastă groasă se adaugă restul de cremă de cocos și se amestecă din nou până obțineți consistența dorită.

Poftă bună!

Pui cu curry si caju

Ingrediente: 1 piept de pui dezosat, 3 cartofi medii, 1 morcov, 1 ceapă albă, 50 ml ulei, 3 linguri pastă de curry verde, 100 ml apă, 1 mâna nuci caju.

Morcovii și cartofii îi tăiem în feliuțe subțiri, pieptul de pui în fâșii, iar ceapa în cubulețe. Într-o tigaie prăjim în ulei fâșiile de pui, până se rumenesc ușor, le scoatem pe un șervet de bucătărie și le punem deoparte.
În wok încingem o linguriță de ulei și adăugăm cartofii, morcovii și ceapa, le prăjim ușor câteva minute până ce cartoful capăta o culoare aurie plăcută.
Adăugăm și bucățile de pui prăjite, stingem totul cu apă și lăsăm câteva secunde . Adăugăm pasta de curry și mai lăsăm totul pe foc până se îngroașă sosul, după care adăugăm nucile caju mărunțite și stingem focul, amestecăm ușor cu spatula pentru a încorpora bine nucile caju. Servim fierbinte.

Poftă bună!

dot Caju